27 Οκτωβρίου 2012

Change of Plan!!

Η προβολή της ταινίας "The Raven" αναβάλλεται για την άλλη Τετάρτη (7/11/2012). Ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου (26/10) μάς ήρθε επιφώτιση να προβάλλουμε την ερχόμενη Τετάρτη την ταινία "Σούπερ Δημήτριος"!


Είναι καλό παιδί, είναι δυνατός! Είναι ο Σούπερ Δημήτριος, η τελευταία μεγάλου μήκους ταινία της ανεξάρτητης κινηματογραφικής ομάδας OTiNaNAi Productions. Η ταινία διαδραματίζεται στη Θεσσαλονίκη και η υπόθεση συνδυάζει τα διάφορα πολιτιστικά χαρακτηριστικά στοιχεία της πόλης, μαζί με κάποια της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα μεγαλομανή κλισέ που είναι απαραίτητα για μια υπερηρωϊκή ταινία, έχουν σκοπό να δημιουργήσουν μια πρωτότυπη σουρεαλιστική κωμωδία.

Πρόκειται για μια μηδενικού προϋπολογισμού DIY παραγωγή που έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2011 στο 52ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απέσπασε το Βραβείο Κοινού Καλύτερη Ελληνική Ταινία μαζί με το τιμητικό Βραβείο Μιχάλης Κακογιάννης. Αμέσως μετά, ο Σούπερ Δημήτριος προβλήθηκε σε 20 πόλεις της επαρχίας, από την Κομοτηνή μέχρι τα Χανιά, και 1500 περίπου άνθρωποι είδαν την ταινία δωρεάν, χάρις το πρόγραμμα Περιφερειακών Προβολών του Φεστιβάλ. Κυκλοφόρησε στις ελληνικές αίθουσες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ανεξάρτητα από τις 19/04/2012 έως τις 02/05/2012, ενώ είναι η πρώτη ελληνική ταινία που προβλήθηκε με υπότιτλους για άτομα με προβλήματα ακοής, στην κανονική της διανομή.

http://www.superdemetrios.gr/

Τετάρτη 31/10/2012 στο αμφιθέατρο των τοπογράφων (3ος όροφος, 3η πτέρυγα Πολυτεχνικής σχολής).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου